perjantai 21. lokakuuta 2016

Lasten synttäreitä, luonto- ja askartelukerhoja, luontokierroksia...

Viime keväänä aloitin lasten synttäreiden pitämisen. Koko juttu alkoi puolivahingossa ja kun kysyntää oli, niin siihen oli helppo vastata.
Olin juuri suorittanut green care painotteisen ohjelmapalvelutuotannon opintokokonaisuuden ja koska kotipihalta löytyi kanat, lampaat, pieni metsikkö ja tyhjillään oleva mummon mökki, oli vain paketoitava idea tuotteeksi
Synttäreitä vietettiin touko- ja kesäkuussa, heinäkuussa hiljeni, kun juhlijat siirtyivät lomien viettoon. Siihen saumaan itseni ja lasteni iloksi järjestin 5-7 vuotiaille lapsille luontokerhon. Sellaisen perinteisen, jossa tutkittiinn luonnonihmeitä, rapsuteltiinn lampaita ja uitettiin kaarnalaivoja purossa.


Kesän jälkeen elo- syyskuussa vietettiin jälleen synttäreitä, välillä etsittiin aarretta, välillä ihmeteltiin kanoja ja tutustuttiin entisajan elämään vanhassa mökissämme.
Nyt kun illat ovat pimentyneet ja synttäreiden vietto on nähtävästi siirtynyt sisäleikkipaikkoihin, aavistin tilausta olevan lasten askartelukerholle. Sellaiselle, jossa askarrellaan luonnonmateriaaleista ja meidän tapauksessamme settiin lisätään vielä lampaan villa ja kanojen sulat ja höyhenet. Jää nähtäväksi minkälaisia huovutuksia ja sulkakoruja saammekaan aikaiseksi. Kerho alkaa marraskuussa ja on jo yhtä paikkaa vaille loppuun myyty.

Keväällä kävin myös metsämieli-ohjaajakoulutuksessa. Tässä kohderyhmänä ovat aikuiset, jotka ovat kadottaneet luontoyhteytensä tai muuten vain kaipaavat ohjattua luontokokemusta maustettuna metsämieli-voimavaraharjoitusilla. Tätä kaikkea olen vasta aloittelemassa ja tulevana viikonloppuna onkin ensimmäinen luontokierros edessä. Koeryhmäksi on ystävällisesti lupautunut ryhmä paikallisia monikkovanhempia. 

Näistä jutuista voit lukea lisää osoitteessa www.huippuhetkia.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti