sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Laidunkausi korkattu ja lampaat keritty

Kevät muuttui hetkessä kesän kaltaiseksi, kun lämpötilat hipoivat hellelukemia. Tämä sai talviturkkiset lampaamme jo huohottamaan tukalaa oloaan. Onneksi olimme olleet kaukaa viisaita ja olimme hankkineet omat keritsemisvehkeet jo talvella. Paitsi että...

kun taas hankittiin käytettyä tavaraa, niin oltiin siinä sitten unohdettu hankkia koneeseen uudet terät. No nyt huhtikuussa sitten saatiin terätilaus eteenpäin ja vihdoin vapun tienoolla saatiin sitten terätkin koneeseen.

Iso paperisäkillinen villaa syksyn askarteluja varten ja onnellisia lampaita. Vaikka enhän minä itse voi kerinnöistä kunniaa ottaa, sillä lampaat kävi hoitelemassa ystävätär, joka yllätykseksi omasi ammattilaistason kerintätaidot. Kiitokset Tiinalle!
Siinä on hoikan näköistä porukkaa nauttimasta ensimmäisestä laidunpäivästä.

Alalaitumelle matkalla.
Koko kevät on ollut bloggaajalle jännittävää aikaa. On tullut otettua opintovapaata päivätöistä sekä aloitettua maatalousopinnot Ammattiopisto Liviassa.

Perusmaatalousopintojen lisäksi opinto-ohjelmaan kuului valinnaisena myös green care ohjelmapalvelujen tuotantoa  ja tämän puitteissa kevät huipentui tyttären eskariryhmän vierailuun.

Päivä oli lampaille ja kanoille siitä ihmeellinen, että pikkurapsuttelijoita oli joka puolella niin, että heikompia olisi voinut heikottaa. Mutta tämä meidän katraamme nautti joka hetkestä, tai oikeastaan siitä lähtien, kun olivat ensijärkytyksestä selvinneet :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti